Opis

MASLINOVO ULJE (Olea oil)
Maslinovo ulje po kemijskom sastavu najsličnije je sebumu zbog čega brzo prodire u kožu. Hidratizira kožu, smanjuje upale, svrbež i osipe, pomaže u sprečavanju pojave akni, djeluje umirujuće na kožu, te sprečava perutanje.
KOKOSOVO ULJE (Cocos nucifera)
Čudesan dar prirode koji se koristi za njegu cijelog tijela. Kokosovo ulje ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje. Sadrži veliku količinu vitamina E, pomaže kod smanjivanja infekcije kože, usporava starenje kože, brzo se upija u kožu i pruža joj razne vitamine i minerale.
ULJE KOŠTICA MARELICE (Prunus armeniaca)
Ulje koštica (sjemenki) marelice obnavlja stanice kože, aktivira izmjenu tvari, obnavlja vlagu. Korisno za tretiranje osjetljive, suhe, dehidrirane i zrele kože. Djelovanje ulja na kožu: ublažava i uklanja ozbiljne kožne probleme, izglađuje fine linije i bore, pomaže pri zacjeljivanju opekotina od sunca, sprečava i smanjuje iritacije i svrbež, omekšava tvrdu kožu na stopalima i laktovima, štiti od sunca i vjetra, ujednačava ten, smanjuje masni sjaj i ožiljke, vraća koži elastičnost.
VITAMIN E
Ovo ulje ima antioksidativna svojstva, zbog antioksidativnih svojstava usporava znakove starenja. Kada se nanosi na kožu ono sprječava djelovanje slobodnih radikala, te stoga i oštećenja koja mogu nastati na koži. Također, ulje vitamina E djeluje protuupalno.
Ovo je ulje učinkovito hidratantno sredstvo. Pomaže koži u zadržavanju prirodne vlažnosti i sprječava prevelik gubitak tekućine iz tijela. Zato je iznimno povoljno za osobe sa suhom i umornom kožom. Dnevna primjena ulja vitamina E može učiniti čak i jako suhu kožu zdravom i nahraniti ju. Koža vrlo brzo upija ulje vitamina E pa se izglađuju štete uzrokovane UV zračenjem.
BERGAMOT – Citrus bergamia
Djelovanje: antibakterijsko, antiifektivno, antiseptično, antispazmodično, antivirusno, umirujuće, sedativno, uzbuđujuće, fotosenzitirajuće, psihostabilizirajuće.
Njegov miris djeluje umirujuće i stabilizirajuće, koristi se nakon teških situacija za balans emocija. Nosi emocije sreće, radosti, veselja, sigurnosti, entuzijazma. Opušta i smanjuje živčanu napetost i stres, pomaže mirno usnuti, podiže raspoloženje i budi želju za životom, olakšava iskazivanje i prihvaćanje emocija. Koristi se u borbi protiv nesanice, uznemirenosti i tjeskobe. Umanjuje emocije ljutnje, bijesa, straha, panike, očaja.
SLATKA NARANČA – Citrus sinensis
Djelovanje: antiinflamatorno, antidepresivno, antiseptičko, antispazmotičko i sedativno.
Slatka naranča potiče sreću i veselje, umiruje misli, umanjuje osjećaj tuge, tjeskobe i pretjerane brige.
YLANG-YLANG – Cananga odorata
Djelovanje: antidiabetičko, antiseptičko, antispazmodično, snižava krvni tlak, afrodizijak, sedativno.
Njegov miris omogućuje nam da se prepustimo tjelesnim užicima, jača samopouzdanje, sigurnost i altruizam i omogućuje nam da se lakše nosimo s emocijama ljutnje, ljubomore i krivnje.
Mjere opreza: ne nanositi nerazrijeđeno na kožu i sluznice. Nije za oralnu upotrebu, čuvati dalje od dohvata djece. Ovo ulje je vrlo sigurno za upotrebu.

Tablica veličina

56

62 68 74 80

86

0-2 mjeseca

2-4 mjeseca 4-6 mjeseci 6-8 mjeseci 8-10 mjeseci

10-12 mjeseci

Opseg grudi

44,5

46 47,5 49 50,5

52

Opseg trbuščića

47

48 49 50 51

52

Duljina ruke

20

22 24 26 28

30

Duljina hlača

18

21 24 27 30

33

Duljina stopala

9

9,5 10 10,5 11

11,5